Me DAN, My Random Trip

Dimulai dari keisengengan browsing tiket pesawat murah ke berbagai destinasi wisata yang menggiurkan, akhirnya membawa gue dan temen kosan gue terbang ke kota Medan. Lucunya, saat awal membeli tiket ini kita sama sekali belum tahu mau ngapain di sana, belum tahu mau menjalani jenis wisata apa di sana, sampai di minggu terakhir sebelum keberangkatan kita menemukan sebuah destinasi wisata di daerah pinggiran Medan, yaitu Bukit Lawang Jungle Trip. It sounds great for us, tanpa pikir panjang dan milih-milih objek wisata lainnya, kita mulai cari info buat sampe ke sana juga booking hotel.

Sekilas tentang Bukit Lawang …

Bukit Lawang itu adalah sebuah perkampungan kecil di Sumatera Utara, terletak di timur Taman Nasional Gunung Leuser yang berbatasan langsung dengan Banda Aceh. Bukit Lawang merupakan salah satu destinasi paling populer bagi turis untuk ekowisata melihat keunikan hutan tropis dan habitat orang utan asli Sumatera. 

Bukan perkara yang mudah untuk mencapai tempat wisata unik dan menarik ini. Sebenarnya mudah sih mungkin, cuma karena gue dan temen gue berencana untuk liburan ala backpackers jadi agak susah. Pertama, dari stasiun kota Medan kita harus naik angkot dua kali untuk sampai Binjai, setelah dari Binjai baru naik bis mini alias (ELP, kalau di Bandung- bis jelek gak karuan gitu) namanya PS alias Pembangunan Semesta dengan ongkos Rp. 15ribu saja per orang. Nah, baru deh setelah naik bis mini PS ini selama 3jam lebih kita sampai di stasiun bukit lawang. Tapi, dari stasiun itu kita belom sampe tempatnya, karena kita harus naik bentor (becak motor) dengan ongkos 5000/orang untuk sampai ke dalam kawasan wisatanya. Cukup panjang kan perjalanannya? Ya begitulah. Travel is not always easy, but it’s always WORTH IT.

Meskipun perjalanannya jauh dan melelahkan juga ‘backpackers’ banget, tempat ini patut dikasih julukan “THE HEAVEN ON EARTH” pepohonannya masih rimbun dipenuhi dan asri plus masih “HUTAN” hahaha. Semua ini bikin kita ngerasa tenang banget di sana, apalagi biasanya di Jakarta cuma disumpekin sama macet, polusi sama hiruk-pikuk deadline hehehe.

Bukan cuma alamnya aja yang masih asri dan menenangkan, ternyata penduduk sana, juga tour guide kita juga orangnya asik banget. Mereka bener-bener kasih pelayanan paling baik buat kita dan rate card yang baik juga (hahaha). Menurut guide kita, 90% turis yang berkunjung ke Bukit Lawang itu bule-bule eropa juga bule mancanegara lainnya hanya sedikit turis lokal yang berkunjung ke sana, apalagi sampe ikutan jungle trip-nya kaya gue dan temen gue. Dan ternyata hal ini terbukti, pas kita trekking cuma kita berdua doang turis lokalnya, yang lain turis bule.

Berikut foto-foto seru gue selama di sana:

image

image

image

image

image

And finally, we met you! Sumateran Orang Utans in the middle of depression due unfriendly weather during the trekking. Karena katanya orang utan itu ‘mager’an alias males gerak kalau lagi ujan, mereka lebih suka diem di atas pohon kalau cuaca dingin.

image

image

image

Serunya di akhir perjalanan menelusuri hutan ini, kita naik tube rafting kaya gini,

image

image

image

Nah, sekian dulu ya cerita seru dari ujung Medan.

Ayo, liburan lokal!!! 

The Good Things

  1. Good skin, good shape body and beautiful hair, 
  2. Good friends, who’ll always be with you through good times and bad times,
  3. Good man, who will love you forever and ever,
  4. Good job with a good salary and good bosses,
  5. and other good things in life.

Naluri seorang manusia memang untuk selalu memiliki hal-hal baik dalam hidupnya. Tetapi kadang kita selalu lupa bahwa untuk mendapatkan hal baik, kita juga harus menjadi seorang yang baik pula.

Kulit yang cantik, tubuh yang indah dan rambut yang memesona tidak mungkin kita dapatkan jika kita malas-malasan merawatnya tapi kalau kita mau menjaganya dengan melakukan hal-hal baik, pasti kita akan mendapatkan semua kebaikan itu. Begitu juga dengan mendapatkan pekerjaan yang baik dan pasangan yang baik.

Hmmph… Actually, I got this good inspiration from a good book that i just bought last month.

Buku ini banyak menginspirasi aku untuk mulai melakukan ‘good thing’ agar bisa mendapatkan ‘good thing’ pula. Karena sesungguhnya hal baik itu hanya akan didapatkan ketika kamu dengan sadar merubah diri kamu untuk lebih baik. 

Akhir-akhir ini aku memang lagi galau-galaunya karena 2 orang teman dekatku yang biasanya bisa jadi teman terbaik untuk melakukan trip akan menikah tahun depan dengan pasangannya masing-masing. Ini adalah berita paling membahagiakan sekaligus menyedihkan, senang karena akhirnya mereka berani menentukan awal baru kehidupannya dan sedihnya karena mungkin aku gak bisa main bareng lagi sama mereka. Ya, memang kegalauan ini disponsori oleh mereka, hahaha.

Sudah hampir 2 tahun kurang beberapa bulan lagi, aku me-JOMBLO, entah mengapa sepertinya kini punya pasangan itu sulit sekali. Sampai akhirnya aku menyadari setelah membaca buku ini, kalau kita mau punya pasangan yang baik itu harus dimulai dari diri kita yang jadi lebih baik. 

Untuk itu karena dua hari lagi atau tepatnya tanggal 27 November ini aku ulang tahun, sepertinya atau bahkan memang sudah seharusnya aku berubah jadi cewe yang lebih baik untuk dapetin cowo yang baik juga. :) 

HELLO AGAIN!!

Hello again, my blog :) 

It’s been a long time since my last post about my “Bangkok-Bangkok trip-trip” hehhehehe…

I dunno, whether I’m really busy with anything or I’m just a lazy to writing some of my sillyt thought again on you, tumblr ahahahaha

No… no… I’m not lazy to taking care of my blog, mmm (actually) sometimes I really busy at office and come home late or never come home  yet for 2 days because of kinda a pitch project, it makes me feels so tired and have no time for writing.

BUT SINCE TODAY, I PLEDGE TO MY SELF, TO START WRITING/BLOGGING AGAIN. (kalau bisa setiap hari)  

I hope, I can fulfill my words yaaa.. ahahaha

amiin

Bangkok-Bangkok

The best day in life is the day when you enjoy a new journey together with friends.

Mmmm… Two months ago, me and my friend bought a round trip ticket to visit the most popular destination for budget travelers namely Bangkok, Thailand. We are so excited to travel to Bangkok. And day by day, week by week, and month by month before the flight day was the most happiest day until the management at my office announce the good news that made my day bad. They said, "Yeaay… we here to announce a good news, that we are gonna go outing to Bangkok!". Ooo may gaaatsssssss~ is that a good news? i guess not. I already bought a ticket to Bangkok for June 7-10. Arrggh why ooo why… It means I will go to Bangkok a twice in a month. Whaattaaaa… aaa… I hear the sound of bankruptcy. :S But, anyway going to Bangkok with all of my office-mate is the part of my yearly bonus so I have to go even this trip will gonna make me so miskin semiskin miskinnya tabungan. Well, no matter the poor hits, traveling is the happiness itself!

The 1st Bangkok called  Denstu Strat #MenclokdiBangkok, from June 1-3, 2013

imageimage

imageimage

image

It was my first trip with Dentsu Strat family. And the first of everything is always GREAT! 

At the 1st day we arrived in Bangkok was so hot the temparature reached over 35°C. Can you imagine that a frozen ice cream could be melted in 3 minutes? *basket ciyyn (basah ketek-a wet armpit)* Our first destination is MBK (Ma Bhoon Krhrong Mall) the place where we can get many ‘chatuchak’ thing with a higher price but in a convenience place. After that, we had a dinner time in chao praya river cruise, having a dinner in a cruise with yummy food and great panoramic of chao praya river at night.

2nd day is a shopping day! Chatuchak Weekend Market!!! Nothing to explain just an overloaded lugage.

And at the night, we randomly went to Patpong - the most freaky destination ever to watch a freaky freaky show ahahahaha …

3rd day is a crap day! I got a panic attack in Wat Arun. Because I got an aeroacrophobia - fear of open high place - attack. Everybody’s panic then I became more panic, I cannot breathe normally. Aaah it was a bad day for me.

Here’s one of my weird face. imageMas Heru helps me to stand up, because i cannot move my body by myself.

Most of all except the panic attack, it’s a great trip ever!! :))

Thank You, Strat-rangers!

Bangkok (AGAIN), from June 7-10, 2013

Actually, this is a trip! Yeah, the previous one is a trip too, but this is mine.:)

8.30 pm, arrived at Don Mueang Airport after had a terrible check in flight. (Late and buy a new ticket to Bangkok - won’t to explain too much because it’s hurting my wallet’s life)

1st Day - we just doing nothing because we arrived in the late night so we cannot go anywhere, just walking around the hotels and eat some street food near our hotel.

2nd Day - Ayutthaya Trip. We decided to visit Ayutthaya. Ayuttaya is a small city located in the valley of chao phraya river and takes 2 hours by bus from Bangkok northern bus station.

Ayutthaya has a lot of great magnets. Here there are:

 image

Sleeping Buddha, if you look once you might say ‘aaah it’s look like reclining buddha in wat pho’ NOO! It’s different with that one, in wat pho you only can see indoor sleeping buddha, and in Ayutthaya buddha is sleeping on the large greenish bed(park) hehhehe

image

One of Buddha’s Head in Ayutthaya Historical Park. My tour guide said, “It’s a cambodia style” yeah but Sir I haven’t go to Cambodia hehehe (soon)

image

image

And you only have to pay 500 baht/each person (4 hours trip) for all above by tuk-tuk.

3rd Day - Shopping Time (again) find a pairs of cute New Balance in Chatuchak ahhaahhaa

Last Day - Visit to Madame Tussauds’ House. And I took a picture with many celebrities.

image

image

image

And let’s go back to Jakarta and saving more for another trip. Ameen

Someday, I’ll back to Thailand to see another sides of thailand maybe to Kanchanaburi or Chiang Mai-Chiang Rai or Phuket. :)

Reblogged from asdfghjkllove

a breezy winds

a pretty blue sky

a clearly sea

whatta’ great God creature

In the Island of Hope, We Share the Happiness and Hope

Go Where The Wind Blows

Ok! It’s time to fulfill my promise!

To tell you ‘bout my all time traveling obsession,  TRAVELING BY HOT AIR BALLOON 

As I remember, when I was a little girl my mom telling me about the fantasy land that only can reach by hot air balloon. 

Since then I always dreamed of traveling with hot air balloon. Admiring the creation of God from over the blue sky, embracing the windy air, and also feel the thrill.

Maybe I’m a dreamer or a fan of fairy tale but in fact, today’s technology allows us to be able to travel around with a hot-air balloon as in fairy tale. 

In TMII- Jakarta, we can get the experience like travel with a hot-air balloon in simulation of ‘Giant Balloon’. Maybe the feeling will not ever be the same as you travel with real hot-air balloon but at least you can still get flying experience with ballloon, hehehee

And, I know you may wondering why I randomly telling my all time traveling obsession. It’s all because I just watched Oz: The Great and Powerful Movie and read travel blog about Laos (in Laos there is a place  which provides a hot-air balloon tour).

Both of these things made me remembering my all time travel obsession again, TRAVELING BY HOT-AIR BALLOON. :)

So, if yesterday I failed to ask my ex-boyfriend to get this cool-fun experience but I wisg someday my future boyfriend(true friend) willing to bring me having this experience.

Aamiiin~

If You Got A Trick, Click!

Illusions are art, for the feeling person, and it is by art that we live, if we do.
Elizabeth Bowen 

image

image

image

image

image

You might knew about this fun art, rite?

Yes that’s Trick Art, a kind of art that use manipulation of view of human resources which called as optical illusion. 

This exhibition was successfully held in Jakarta a month ago, because it’s very fun art exhibition. In a rainy and cold nite, me and my friends deciced to come even in this tight deadline.

With only idr 50k for the ticket, you can get many cool pictures and fun time with friends while you trying to pose. hahhaaa

Some of tricks are forced you to do some effort, like my last picture “shark’s mouth”. Me and my friend Uwi have to do some exercise to finally got the best picture of this trick. And the next day, we got a lumbago. -..-“

But it’s really worth to try!!! :)

Warna nail polish yang ternyata matching dengan Dennote
  • Camera: BlackBerry 8900

Warna nail polish yang ternyata matching dengan Dennote

I got a fortune cookie, last morning. And cookie said “The one you love is closer than you think.”

*omyGod, who’s that guy???

I got a fortune cookie, last morning. And cookie said “The one you love is closer than you think.”

*omyGod, who’s that guy???

Following

Show All